2013-10-14

Nyheter från Hardi

På Agritechnica i Hannover kommer Hardi att presentera såväl världspremiärer som uppdateringar av existerande produkter.

Navigator i nya modeller

Bland de viktigaste nyheterna är att storsäljaren, den bogserade sprutan Navigator 4000, kompletterats med två större modeller: Navigator 5000 och Navigator 6000. Båda påminner mycket om Navigator 3000 och 4000 som lanserades 2007. Nyheterna lever upp till Hardis ambition att leverera precisionsutrustning med hög kapacitet och sprutor som är enkla att använda.

Hardi Navigator i nya modeller

Såväl Navigator 5000 som Navigator 6000 kan fås med tre olika ramper: Eagle 24-30 meter, Delta 18-28 meter och Force 24-36 meter.

Utöver en större tankkapacitet erbjuder de båda Navigator-nyheterna ny elektronik och nya vätskesystemet DynamicFluid 4 som lanserades på Commander-serien 2011. Fördelarna med systemet är bland annat kortare reaktionstider både vid snabba hastighetsändringar och då sektioner stängs av/sätts på vid användning av GPS AutoSectionControl.  

Ännu en nyhet är att både den existerande HC 9500 Isobus-terminalen med 12,1” pekskärm och en ny HC 8500-terminal kan fås till de nya Navigator-sprutorna. Nya HC 8500 har en 8,5 tums pekskärm och har i övrigt i princip samma prestanda som den större HC 9500. HC 8500 kan fås till såväl Master- som Navigator- och Commander-sprutorna och detsamma gäller användarvänliga Turbofiller och EasyClean-filter.

Uppdaterad Commander

Under de senaste två åren har Hardi arbetat med en omfattande utveckling av Commander-serien med målet att öka kapaciteten. Sprutorna fås i modeller från 3.300 till 7.000 liter och lagom till Agritechnica har Commandern uppdaterats med det automatiska rengöringssystemet AutoWash.

Hardi Commander med nya AutoWash

Årets nyhet är att mjukvaran till AutoWash har uppdaterats och betjäningen förenklats ytterligare samtidigt som säkerhetsnivån har höjts. Samtidigt har DynamicFluid 4 vätskesystem vidareutvecklats vilket ger snabbare reglering och högre precision, så att systemet själv anpassar sig till olika körmönster via fyra olika sensorer.

 

Växtskyddssprutor
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng