2013-03-26

Nya Pneumaticstar STI – allt i en liten box

Einböcks nya Pneumaticstar STI är utrustad med Speed-Tronic som via hastighetsimpulser från ena stödhjulet styr utsädesmängden i relation till arbetshastigheten.

Einböck Pneumaticstar STI

Einböcks Pneumaticstar används för insådd av vall, bottengrödor och fånggröda och är det perfekta redskapet för skötsel och hjälpsådd av vall samt renovering av vallar och andra gräsytor. Den används även med framgång för skorpbrytning och ogräsharvning.

Allt i en liten box
Nya Pneumaticstar STI är utrustad med Speed-Tronic som via hastighetsimpulser från ena stödhjulet styr utsädesmängden i relation till arbetshastigheten. Oavsett hastighet matar såvalsen fram den mängd som ställdes in vid vridprovet. Övervakning av både såvals och fläkt innebär att man slipper onödiga missar i arbetet.

Vridprovsautomatik förenklar vridprovstagningen
Arbetsbredd, önskad utsädesmängd och tid för vridprovet (stor mängd = kortare tid, liten mängd = längre tid) knappas in och vridprovet startas. Den utmatade mängden vägs och resultatet knappas in i datorn som sedan justerar utsädesmängden.

Utsädesmängden kan regleras under färd vilket är särskilt användbart vid renovering av vall, där fläckar med isbränna och kör- och trampskador behöver full giva, medan resten av vallen klarar sig med kompletteringssådd. Vid mekanisk skötsel utan sådd på våren kan utmatningen stängas av helt med en enkel knapptryckning.

Andra finesser är nivåvakten som ger signal en stund innan tanken är tom på utsäde. Arealmätaren består av en trippmätare som kan nollställas och en totalmätare som inte kan nollställas. Detta är särskilt viktigt när maskinen används vid uthyrning eller kontraktskörning. Arealmätaren talar om exakt hur stor areal som harven bearbetat.

Pneumaticstar STI finns i arbetsbredderna 300, 600, 900 och 1.200 cm. 8 x 490 mm vinklade pinnar, påfyllningstrappa och sektionsfixering är standard.

 

 

Såmaskiner
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng