2013-06-23

Nya Fendt 500 Vario SCR i praktisk körning på Borgeby Fältdagar

Fendt 500 Vario SCR (125 – 170 hk) har tidigare presenterats på mässor och utställningar. I samband med Borgeby Fältdagar visas denna nya serie i praktisk körning på såväl demofältet som på Lantmännen Maskins egen demoyta.

Nya Fendt 500 Vario SCR

Banbrytande teknik
Den nya 500-serien med modellerna 512, 513, 514 och 516 Vario SCR omfattar effektintervallet 125 till 170 hk. Traktorerna drivs av en 4,04 liters fyrcylindrig Deutz-motor med en maximal effekt på 169 hk i toppmodellen 516 Vario SCR. Den bränslebesparande SCR-tekniken uppfyller emissionsstandarden Euro 3b (Tier IV interim). Tekniken, välkänd från stortraktorerna i 700-, 800- och 900-serierna, har redan visat överlägsen bränsleekonomi i neutrala PowerMix-test av 800 och 900 Vario SCR.
Den höga verkningsgraden i den långtidstestade transmissionen Vario ML 90 garanterar en effektiv drivlina. Steglös hastighetsjustering innebär en pontential för tids- och kostnadsbesparingar. Tack vare TMS (Tractor Management System) arbetar traktorn alltid med optimal ekonomi. Föraren behöver bara ange önskad hastighet, sedan styr TMS motor och transmission. En nyhet på 500 Vario SCR är den automatiska maxeffektregleringen.

VisioPlus-hytten – sikt utan begränsningar
Den nya Fendt VisioPlus-hytten, välkänd från 700 Vario SCR-serien, erbjuder maximal komfort och utomordentlig sikt. Framrutan böjer sig upp mot taket och gör att man vid till exempel frontlastarkörning kan se hela frontlastaren även när den är helt lyft. Vid utvecklingen av 500 Vario SCR låg stor fokus på en ergonomiskt utformad förarmiljö. Alla funktioner är optimalt placerade i den nya Vario-terminalen och i armstödet till höger, som flyttas tillsammans med förarstolen.

Utrustad för bekväm körning
Med den nya Vario-terminalen finns nu Variotronic, VarioGuide automatiskt styrsystem, kamerafunktion, VarioDoc dokumentationssysstem och ISOBUS redskapsstyrning tillgängliga i denna effektklass. 500 Vario SCR har automatiserade funktioner som är idealiska vid arbete drag i drag. Den kraftfulla hydrauliken passar ett brett utbud av redskapstillämpningar.

Höger armstöd fungerar som manövercentral. Inte ens vid vändmanövrar finns behov av att växla mellan reglagen i traktorn, eftersom föraren kan låta armen ligga kvar på höger armstöd och manövrera traktorn och redskapet med hjälp av multifunktionsjoysticken och Vario-terminalen.

Med VarioGuide uppnår man i genomsnitt sex procent mindre överlappning, såväl som besparingar av bränsle och förbrukningsmaterial som utsäde och gödsel. Dokumentationssystemet VarioDoc medger snabb och enkel loggning av alla relevanta data för senare dokumentering och analys i ett växtodlingsprogram.

Intelligent teknik
Den kompakta 500 Vario SCR är snabb, flexibel och smidig även vid transportarbete. Framaxelfjädring med nivåreglering, lyftarmsdämpning, hyttfjädring, förarstolfjädring och automatisk styraxellåsning garanterar säkerhet på vägen med bästa komfort och ergonomi.

Genom sin höga prestanda, kombinerat med en kompakt och smidig design, klarar Fendt 500 Vario SCR en mängd tillämpningar såväl på fältet och på gården som inom entreprenad, offentlig sektor och skogsbruk. Tillsammans med nya Fendt Cargo Profi är 500 Vario SCR ovanligt väl lämpad för frontlastararbete. Den nya vindrutan ger tre gånger större siktvinkel uppåt så att hela frontlastaren syns i lyft läge. Fendt Cargo Profi styrs enkelt med fyrvägsspak som är standardutrustning.

 

 

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng