2013-02-27

Hill-spridaren i ny modellserie tankvagnar

Den nya modellserien Hill-spridare från LK Verkstad tillverkas i en målad version och kan även fås med 10" lastningspump för ökad kapacitet.

Hill tankvagn i målat utförande.
Den allra första HILL tankvagnen (HILL 18) i den nya målade serien ser dagen ljus i Tråvadsfabriken den 17 januari 2013.

Den nya modellserien av Hill-spridaren tillverkas i volymerna 12, 15, 18, 20, 22 och 25 m³. Tankvagnen tillverkas i en målad version men kan även fås med varmförzinkad tank och chassi. Vagnen är försedd med centrifugalpump. Tank och chassi är svetsat i en enhet och försedd med kupade gavlar för hög hållfasthet. Dragordningen är justerbar. Tanken är som standard försedd med nivåmätare, tre inspektionsluckor och två eller flera skvalpskott.

10" lastningspump för ökad kapacitet.
Det finns många tillbehör till tankvagnen. Vanligast är lastningskran med 5", 6" eller nyheten 10" pumphus, rampmodell 312, 316 eller 324 (12, 16 eller 24 meter) och flödesmätare med monitorer. Tankvagnen kan förses med viktöverföringssystem, trepunktslyft, automatisk hjulstyrning m.m.

Alla tankvagnar har medstyrande hydraulisk boggi. Däck, axlar och bromsar är anpassade till vagnen. Vagnar från 20-25 m³ har medstyrande hydraulisk trippelaxel och kan förses med lyft på främre axel.

 

 

Gödselspridare
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng