2013-10-09

Fendt optimerar sina flaggskeppsserier 800 och 900 Vario SCR

Med nya Fendt 800 och 900 Vario SCR erbjuder AGCO traktorer som uppfyller utsläppsnormerna enligt steg 4/Tier 4 Final som börjar gälla i januari 2014.

Man har valt att vidareutveckla SCR-tekniken genom att komplettera med ett passivt partikelfilter, DPF. Av de tre tillgängliga varianter som finns för att uppfylla avgaskraven är detta den lösning som ger den lägsta bränsleförbrukningen. Andra nyheter som gäller motorn är till exempel högre kylningsprestanda, dubbla intercoolers och turbo för insugningsluften, indikator för AdBlue-förbrukningen och förbättrad vridmomentprestanda.

Den låsbara motorhuven har fått en betydligt större öppningsvinkel för enklare åtkomst.  

Fendt 900 Vario SCR
Förarkomfort som i en personbil
Instegsbelysning och fördröjd släckning ökar säkerheten. Den stora 10,4 tums-terminalen (tillval) har ett smartphone-utseende med repsäkert glas, LED-bakgrundsbelysning och markant förbättrad läsbarhet. Arbetslampor med LED-belysning kan fås som tillval. Detsamma gäller vindrutetorkare med 300° torkvinkel, vilket ger fri sikt mot hjulhusen och monteringsutrymmet fram.
Fendt 828 Vario SCR
En kalibrering av servoventilerna i FendtReaction styrsystem ger bättre och smidigare körning. Andra förbättringar i körkomforten omfattar luftkonditioneringssystem med ökad kylkapacitet samt styrsystemet VarioActive (tillval) som halverar vridningen på ratten och erbjuder styrning i klass med personbilar.

Andra tillval är reversibel kylfläkt för automatisk rengöring av kylaren, VarioGrip som möjliggör justering av lufttryck under gång samt frontlyft med marktrycksjustering.

Även om man alltså genomfört en hel rad förbättringar så är 800- och 900-seriens modellbeteckningar och motoreffekter oförändrade. De nya modellerna kommer att presenteras på Agritechnica

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng