2013-08-09

Dragone firar 50 års jubileum

Det italienska familjeföretaget Dragone, välkända för sina slag- och släntklippare av hög kvalitet, firade sitt 50-års jubileum med pompa och ståt den 28:e juli.

Över 1.200 gäster från när och fjärran närvarade vid jubileet i italienska Castagnole delle Lanze.

Dragone firar 50 år

 Då familjeföretaget startades år 1963 var det främst sprutor för vinodlingar man satsade på, men år 1970 konstruerades den första slagklipparen och under årens lopp har Dragone vunnit stora framgångar. Idag drivs Dragone av far och son, Guido och Claudio Boeri. Företaget har 25 anställda och i den 7.000 m² stora fabriken i Castagnole delle Lanze produceras årligen ca 1.700 slaghackor och 1.200 sprutor. Man exporterar till 40 länder över hela världen, bland annat Europa, Israel, Indien, USA, Thailand och Nordafrika. Bland de senaste innovationerna märks gränslade sprutor till vingårdar och skogsbruk samt en tredelad slagklippare som på fältet har en arbetsbredd på upp till 7,7 meter.

Dragones prisvärda redskapsprogram för lantbruk och vägskötsel har funnits i Lantmännen Maskins sortiment sedan 2003 och slaggräsklipparen är en av marknadens mest sålda.Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng