2012-01-02

Rapid Crossboard Heavy upp i storlek

Nu introducerar Väderstad det nya förredskapet Crossboard Heavy till de stora Rapiderna 400-800S och RDA 600-800C. Fördelarna med Compact Rapid är ett lägre dragkraftsbehov, en kompakt maskin som är smidig både i fält och på väg samt ett lägre pris.

När Crossboard Heavy lanserades till de mindre Rapid-modellerna för ett år sedan blev det en snabb succé och därför satsar man nu även på Crossboard Heavy till de större Rapiderna.

- Förredskapet Crossboard Heavy är idealiskt för lantbrukare som i huvudsak plöjer efter skörd, där behovet av bearbetning med ett System Disc förredskap inte är nödvändigt, säger Johan Orrenius, vice vd på Väderstad-Verken.

Väderstad Rapid 600-36 med Crossboard Heavy

Maskinen kräver tio procent lägre effekt jämfört med samma maskin utrustad med System Disc och Crossboard, vilket innebär ett minskat dragkraftsbehov. En sex meters Rapid A 600S kan dras med 160-180 hk beroende på jordart. Med Crossboard Heavy kortas maskinens totallängd med ca 20 procent, något som gör den kompakt och följsam i såväl fält som på väg. Även inköpspriset är lägre - maskinen blir ca tio procent billigare jämfört med System Disc förredskap.

Jordbearbetning
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng