2012-06-18

Nyheter i Överums plogsortiment

2012 års plogprogram innehåller en hel del nyheter och utrustningsalternativ.

Ny generation frontplogar 2012

Frontplogen Överum FX har försetts med en ny kraftig HD-topp och en uppgraderad konstruktion av övergången mellan topp och ram. Med den nya HD-toppen kan bäraxelhöjden bättre anpassas till traktorns frontlyft. Det finns två höjdlägen att välja emellan. Överum FX finns med två eller tre skär.

Frontplogen Överum FX

Överum FX med ny kraftig HD-topp

Nytt skumristfäste

Ett nytt kraftigt fäste, med tre valbara positioner för fästets placering i längdled, har introducerats på 2012 års modell av växelplogar. Den nya lösningen låser effektivt fästet mot plogåsen även vid hårda plöjningsförhållanden. Det nya fästet är enkelt att montera och skumristen kan ställas in i såväl djupled som sidled för att fungera optimalt både tillsammans med knivrist och med skivrist. Varje enskild skumrist är skyddad mot överbelastning av en brytbult.

Rätt inställda skumrister ökar kvalitén i jordbearbetningen. De ger ett systematiskt flöde av rotogräs och infekterade skörderester till ett djup där de inte kan störa den nya grödan och täcks effektivt av den efterföljande vändskivan. Det systematiska arbetet bidrar till effektivt resursutnyttjande både när det gäller dieselförbrukning och behov av kemiska bekämpningsmedel.

Nytt skumristfäste på Överums växelplogar

Traktormönstrat hjul

Det hjul som hittills varit standard på femskäriga Vari Flex CX, 26x12.00-12, är nu också standardutrustning på tre- och fyrskäriga växelplogar från Överum.
Fälgsidor finns som tillbehör till det nya hjulet. Dessa används för att undvika att jord pressas in i fälgen vilket ökar vikten vid plöjning i blöta förhållanden.

Traktormönstrat hjul på Överums växelplog

Tandad skivrist 500

För säkrare rullning i svåra förhållanden, t.ex. i majsstubb, finns en tandad skivrist med större diameter, 500 mm, som extra utrustning till Överums växelplogar.

Tandad skivrist till Överums växelplogar

Jordbearbetning
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng