2012-09-05

Nya modeller i Valtras N-serie

Redan under 2011 presenterade Valtra en ny N-serie med modeller från 124 till 171 hk, vilket innebar att man tog ett steg uppåt i effekt för fyrcylindriga traktorer. Nu kompletterar Valtra med två mindre modeller, N93 på 99 hk och N103 med 111 hk under huven.

Valtra N93 och N103 Motorhuvens sluttande form ger bra sikt vid frontlastararbeten

De nya traktorerna har, precis som de större, en helt ny front, sänkt motorhuv för bästa sikt framåt och en ny frontram. Motorn är AGCO Powers trecylindriga 33AWI på 3,3 liter som vidareutvecklats med kyld avgasåtercirkulation (EGR) och en dieseloxidations- katalysator (DOC) för att uppfylla avgasemissionskraven enligt EU Steg IIIB. Motorn är utrustad med den senaste motortekniken med bl a fyra ventiler per cylinder, by-pass-turbo och luft-luft laddluftkylare. Ytterligare ett plus är att motorn är mycket tystare än föregångarna.

Utsikt från förarplatsen i Valtra N93/N103 Utsikt från förarplatsen i Valtra N93/N103

För bästa smidighet har motorerna byggts in i en frontram av samma typ som hos de större Valtra N-modellerna. Det innebär en liten vändradie som inte påverkas av front- lastar- och/eller frontlyftsmontering. De nya traktormodellerna N93 och N103 är också drygt 100 kg lättare jämfört med tidigare modeller.

Både N93 och N103 kan fås med Valtras välkända HiTech-växellåda med kopplingsfri fram/back och 3-stegs powershift. N103 finns dessutom med Valtras nya HiTech 5-transmission med 5-växlad powershift och 4 gruppväxlar som växlas helt och hållet med knappar.

I och med lanseringen av de båda nya modellerna har hela Valtras N-serie uppdaterats. Flaggskeppet är Valtra N163 som är världens mest kraftfulla fyrcylindriga traktor och som också är nominerad till Årets Traktor 2013. Valtra N163 kan producera upp till 171 hk med effektförstärkning. Den extremt populära N-serien står för nästan 50 procent av alla Valtra-traktorer som tillverkas vid fabriken i finska Suolahti.

Vill du veta mer? Här finns all info om N-seriens nya modeller med virtuella bilder från hytten, tekniska specifikationer och mycket mer.

 

2012-09-04

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng