2012-06-17

Nya frösåmaskiner från Kongskilde

Inför Borgeby Fältdagar presenterar Överum en rad intressanta nyheter:

Kongskilde EcoLine, såmaskin för lätta traktorer

Smidiga Kongskilde EcoLine är en tremeters såmaskin med hög precision och robust konstruktion, idealisk för lätta traktorer. Utrustad med frösålåda sås spannmål med såbillarna till rätt djup samtidigt med ytlig insådd av vallfrö, som myllas grunt av efterharven. Detta för att uppnå bästa möjliga etablering av både skyddsgröda och vallinsådd.

EcoLine 300 levereras med 25 släpbillar med 12 cm radavstånd. Släpbillarna är försedda med lock som förebygger billstopp. Som alternativ kan Ecoline 300 utrustas med 23 skivbillar med 13 cm radavstånd. Billspänningen kan regleras både individuellt och centralt.

Kongskilde EcoLine, såmaskin för lätta traktorer

 

Kongskilde frösåmaskin till Delta Flex

Den pneumatiska frösåmaskinen Kongskilde FS Seeder passar till de bogserade kultivatorerna Kongskilde Delta Flex med 4, 5 eller 6 meters arbetsbredd. Från fröbehållaren på 300 liter doseras fröet av en elektriskt driven matarvalsaxel ut i en luftström. Slangar leder ut till 8 stycken spridarplattor monterade framför kultivatorns packvält. Fröet myllas grunt i utjämningssektionen och såbädden återpackas av välten.
Den elektriska utmatningen styrs av en hastighetsgivare från antingen traktorn, ett hjul eller en radar. Utmatningsmängden kan regleras från maskinens monitor under körning. Fläkten som transporterar ut och sprider fröet kan antingen vara elektriskt eller hydrauliskt driven. Fröbehållaren fylls från en plattform bak på maskinen.

Kongskilde frösåmaskin till Delta Flex


Prisvärd utrustning för kultivatorsådd

Till Kongskilde Delta Flex 3000 F med tre meters arbetsbredd finns en enklare markdriven frösålåda, Kongskilde FS 2130. Behållaren rymmer 117 liter och har 23 utlopp med 13 cm delning. Utmatningsmängden ställs in med hjälp av en skjutvals som drivs av ett markhjul. En enkel och mycket prisvärd utrustning för kultivatorsådd.

Kongskilde Delta Flex buren

Såmaskiner
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng