2012-11-06

LED-belysning ger Ålös frontlastare unikt mörkerseende

Nya LoaderLight™ är ett effektivt LED-ljus för eftermontering på Ålös frontlastare.

Ljuset ger helt nya fördelar vid traktorkörning med frontlastare i begränsat dagsljus och mörker.

"LoaderLight™ monteras under lastarens knäplåt. Det gör att området mot redskap och redskapsfäste blir upplyst på ett mycket bättre sätt än när du bara har traktorns belysning att tillgå", säger Urban Rönnqvist, Product Marketing Manager på Ålö.

LoaderLightLoaderLight™ på Ålös frontlastare.

"Konceptet är mycket fördelaktigt vid till- och frånkoppling av redskap och vid användning av pallgafflar. Riktigt revolutionerande blir LoaderLight™ vid högre lyft som t ex stapling av rundbalar eftersom man får med sig ett starkt och riktat ljus hela lyfthöjden, till skillnad från traktorns belysning som bara räcker till en viss nivå. Den skillnaden blir bokstavligen som natt och dag", säger Rönnqvist.

Belysningen följer med vid höga lyft. Mycket god sikt vid tillkoppling av redskap.

LoaderLight™ med två stycken 10 W Heavy Duty LED-lampor levererar en ljusstyrka på hela 900  lumen vilket är betydligt kraftigare än traktorernas belysning, och drar med 0,75 ampere väldigt lite ström. Lamporna är enkla att montera och vinkla som man själv vill ha dem. Elkablaget dras genom lastarmen där det ligger osynligt och väl skyddat. Belysningssatsen passar till Ålös alla lastarmärken.

"Det känns väldigt bra att kunna presentera en så till synes enkel innovation som gör så stor nytta. Samtidigt ska man komma ihåg att konceptet som vanligt är en frukt av vår nära och täta dialog med kunderna", avslutar Urban Rönnqvist.

2012-11-06

 

Lastare
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng