2012-11-28

Hardi introducerar uppdaterad Commander-serie

Under de senaste två åren har Hardi arbetat med en omfattande uppdatering av Commander-serien. Resultatet är 37 uppdateringar som gör arbetet med växtskyddssprutan snabbare och enklare för användaren.

Den kompletta Commander-serien omfattar nu

  • Commander 3.300 l
  • Commander 4.500 l
  • Commander 5.500 l
  • Commander 7.000 l

Samtliga sprutor i serien är utvecklade för att klara hög spruthastighet utan att kompromissa med arbetets kvalitet. Sedan Commander introduceras år 2005 har Hardi mottagit 17 utmärkelser för serien. Målet med uppdateringsarbetet har varit att kombinera de unika Commander-funktionerna med nyheter som placerar serien i framkant avseende kapacitet, säkerhet, komfort, precision och pålitlighet.

Några exempel på uppdateringar:

DynamicFluid4 vätskesystem

(Tilldelas silvermedalj på Sima i februari 2013 och fick tre EUR nyhetsstjärnor på Agromek)

DynamicFluid4 vätskesystem ombesörjer snabbare reglering med högsta möjliga precision. Det nya vätskesystemet arbetar med en snabb ”feed forward” regleringsventil som klarar alla sprututmaningar med AutoSectionControl och traktorer med steglös transmission. Den nya keramiska regleringsventilen är programmerad för att klara olika körförhållanden och snabba hastighetsändringar, vilket gör att grödan får en perfekt dosering. Regleringskonceptet är försett med fyra olika sensorer. Utöver att vara mycket precisa arbetar de fyra sensorerna som backup för varandra vilket ger en hög driftsäkerhet.

Snabbare kemikaliepåfyllning

Påfyllningsområdet är förnyat och kemikaliepåfyllaren har vidareutvecklats till en TurboFiller. Turbodeflektorn skapar en kraftig cirkulation av vätskan i behållaren och ser till att alla slags kemikalier snabbt blandas och förs över till tanken.

Snabbare kemikaliepåfyllning

Intelligenta funktioner och integrerad elektronik

(Fick två EUR nyhetsstjärnor på Agromek)

Hardis controller-sortiment består av HC 6500 avsett för professionell användning och den nya ISOBUS touch screen-terminalen HC 9500. Bägge ger en unik kontroll av de primära sprutfunktionerna via GRIP och har många funktioner som gör sprutningen enkel och säker. Dessutom levereras Commander-sprutan också som ISO-uppkoppling som kan fungera tillsammans med traktorns existerande ISO-terminal.

Terra Force-bom med AutoTerrain upp till 42 m

(Fick tre EUR nyhetsstjärnor på Agromek)

Commander-serien kan fås med 4 bomtyper:

  • Delta-bommen, 18-28 meter
  • Luftassisterad Twin Force-bom, 18 – 36 m
  • Force-bom, 24 – 36 m
  • Den nya Terra Force bommen, 36 – 42 m.

AutoTerrain funktionen är optimerad för att uppnå bästa stabilitet under alla förhållanden genom användning av 6 ultraljudssensorer. Där andra bomstyrningssystem korrigerar bommen då den är ur position är AutoTerrain det enda systemet på marknaden som styr bommen innan den kommer ur position.

För att se alla 37 uppdateringarna, besök Hardis internationella hemsida.

 

 

 

Växtskyddssprutor
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng