2012-11-01

Fendt i topp igen

För sjuttonde året i rad har tyska facktidningen DLG publicerat sin imagebarometer för lantbruksmaskiner och för 13:e gången är det Fendt som lägger beslag på 1:a platsen.

”Fendt har under många år betraktats som ett mycket innovativt företag, men i år har de överträffat sig själva”, skriver DLG i novembernumret 2012. ”Hela 61 % har placerat Fendt som nummer ett. Ett absolut toppbetyg!” Med 99,5 av 100 möjliga poäng ligger Fendt ohotad framför närmaste konkurrenterna CLAAS med 92,1 och John Deere med 89,4 poäng.

Resultaten baseras på en telefonundersökning som omfattar 300 ledande lantbrukare ur DLG:s panel i Tyskland. I september tillfrågades lantbrukarna vilka företag de rankade som exceptionellt bra och innovativa. I de öppna frågorna fanns inga givna krav eller namnförslag. Man fick nämna maximalt fem företag.

”Vi är oerhört nöjda med den uppskattning vi får från lantbrukarna. Våra produkter är avsedda att underlätta lantbrukarens arbete och kundernas behov sporrar oss att bygga de mest effektiva och innovativa maskinerna. I slutet av arbetsdagen och i slutet av säsongen gör den moderna lantbrukaren ”bokslut”. Då måste våra maskiner betala sig – i kvalitet, bekvämlighet och självklart också i omkostnader” säger Peter-Josef Paffen, vice vd och talesman för Fendts ledningsgrupp. 

Fendt 700 Vario SCR

Med traktormodellerna 724 Vario SCR, 828 Vario SCR, 936 Vario SCR och 939 Vario SCR erbjuder Fendt fyra mästare i effektitivet. Enligt DLG:s test PowerMix är var och en av dem bäst i sin klass.

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng