2012-03-01

Erik Sandberg vann Valtra-tävling

Strax före jul kunde besökarna på Valtras hemsida delta i en tävling genom att berätta om sin skräddarsydda traktor.

Första pris, ett besök hos Valtra i Finland, gick till Erik Sandberg i Rosvik.

Erik Sandberg

Läs Erik Sandbergs berättelse här:

"I min entreprenadverksamhet har jag just nu en Valmet 465 från 1997 som jag använder i skogen, vid slyröjning med kättingröjare och i körning med tippvagn. Har även en Caterpillar IT14B hjullastare från 1991 i toppskick med få timmar på mätaren som jag använder i snösvängen, vid planeringar m.m.

Jag har länge funderat på att byta till en lite större traktor för att lättare kunna ta på mig lite större jobb. Mina krav var en kompakt och smidig traktor med kopplingsfri fram/backlåda, hög markfrigång, "ren" undersida och en vändbar stol. Eftersom jag äger en Valmet så var valet inte svårt.

I mitten av november så åkte jag in till vår lokala Valtra-handlare och byggde ihop en silvermetallic Valtra N92:a med en Valtra 45 frontlastare. Det blev många timmars funderande på vad jag behövde för utrustning för att kunna använda traktorn så brett som möjligt och utnyttja den så mycket som möjligt i min verksamhet.

Eftersom jag använder traktor med huggarvagn i skogen så ville jag ha den 150 liter stora skogstanken i stål, ventilskydd på fälgarna och de smalare skogsskärmarna bak samt turbinkoppling i kombination med 36+36 växellåda.
Vidare så ska traktorn användas till slyröjning av åkrar, vägkanter m.m. Resultatet blev att jag beställde frisiktshytten SVC med hel höger sidoruta i polykarbonat samt bakruta i samma material. Bra sikt och säkerhet mot stenskott och annat.
En Valtra 45 lastare med eljoystick i armstödet på den luftfjädrade stolen vart det också.

I början av maj 2012 ska traktorn levereras."


Erik Sandberg ser fram emot leveransen av den nya Valtran i maj.

 

Utmärkelser
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng