2012-12-19

Ålö lanserar nya pallgafflar

Ny generation pallgafflar ger fri sikt och flexibilitet.

Ålö fortsätter sin satsning på nästa generation högkvalitativa redskap med en helt ny serie pallgafflar för allt från industri, bygg- och lantbruk till små jordbruk och gårdssysslor. Ramens helt nya design ger föraren fri sikt i alla arbetsmoment.

"Alla pallgafflar på marknaden har brottats med samma siktbegränsning. Nu har vi utvecklat en lösning som tillsammans med det stora utbudet av gaffelben gör den rätt unik på marknaden", berättar Urban Rönnqvist, Ålö, som ser en stor potential för de nya redskapen. 

Serien finns i tre olika storlekar, 1.000, 1.600 och 2.500 kg med tre olika längder på gaffelbenen. Detta ger traktorföraren stora möjligheter att anpassa sitt redskap och att växla mellan olika arbetsuppgifter och pallformat.

Pallgaffel Quicke

Maximal valfrihet

Den smidda, pulverlackerade gaffelserien erbjuder också en ny låsningsmekanism som gör redskapet ännu starkare och enklare att hantera. Pallgafflarna kan levereras med valfria redskapskrokar (Euro, SMS, Type 3 eller Skidsteer) vilket gör dem kompatibla med i stort sett alla traktorer och frontlastare på marknaden.

"Den flexibiliteten är viktig och även om denna nya generation redskap ersätter de befintliga gaffelsatserna, är bakåtkompabiliteten 100 %. Det gör till exempel att tillbehör som balspjuts- och griptillsatser fungerar lika bra med den nya serien", förklarar Urban Rönnqvist.

Lastare
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng