2011-01-27

Populäraste traktorn nu i HiTech-version

A-serien, trotjänaren i Valtras produktportfölj, kliver in i HiTech-åldern. Förutom elektroniskt manövrerad körriktningsväxel kommer traktorn att ha många andra nya funktioner.

A-seriens nya datorstyrda HiTech körriktningsväxel är av samma typ och utförande som i Valtras övriga HiTech-modeller, och anses allmänt som den bästa i branschen. Dess jämna och exakta manövrering underlättar, särskilt vid arbete med frontlastare, men är också användbar för gårdsarbete och på vändtegar. Den elhydrauliskt manövrerade parkeringsbromsen, integrerad i körväljaren, har en användarvänlighet som är helt unik för traktorer i den här storleksklassen.

Valtra körriktning a-serien

Förutom HiTech körriktningsväxel så kommer ett tvåväxlat kraftuttag med elhydrauliskt manövrerad flerlamellkoppling att ingå i A-serien. Kraftuttaget regleras enkelt med en vippströmställare och hydrauliken tar hand om den mjuka inkopplingen. Som tillval finns också ett yttre nödstopp för kraftuttaget, i form av en kontakt på hyttens bakvägg.

Kraften i A-serien levereras av en 3,3 liters AGCO Sisu Power-motor, utrustad med common rail bränsleinsprutning. Viskofläkten och common rail bränsleinsprutning ger både lägre ljudnivå och lägre bränsleförbrukning. Tack vare elektronisk motorstyrning går det dessutom att få farthållare som tillval.

Mer elektronik kommer också att finnas tillgänglig för redskapslyft och transmission. Autocontrol redskapslyft med elektronisk styrning är känd för sin noggrannhet. Redskapslyften kan även manövreras utvändigt via knappar på bägge bakskärmarna. Valtras unika AutoTraction automatkörningsfunktion underlättar vid uppgifter som kräver frekventa stopp och starter. Proline-instrumentet, som finns på tillbehörslistan, erbjuder en stor mängd information.

Förarkomforten har också tagit ett stort kliv framåt. Ljudnivån i hytten är lägre och hytten har genomgått en betydande förvandling. Hängande pedaler och kopplings- och gaspedaler med elektronisk överföring underlättar arbetet, även om du har tunga skyddsskor på fötterna. Tack vare en bredare dörröppning är det nu lättare att kliva in i hytten. Ratten och förarstolen har fler justeringsmöjligheter än tidigare. Dessutom finns det inget behov av en separat skogshytt längre, eftersom fotutrymmet i standardhytten är större än tidigare. Följaktligen kan traktorn utrustas med en bakre gaspedal för skogsarbete och en bakruta som är förberedd för montering av ventilpaket för skogskran.

Trots sina många nya funktioner känns A-seriens baskoncept igen. Det är fortfarande en pålitlig, kostnadseffektiv, lätt och mångsidig traktor. Traktorns undersida är fortfarande slät och frigångshöjden är hög. Bränsletanken är precis som tidigare tillverkad av stål och sitter skyddad inne i chassiet, men nu med större volym. Den robusta framaxeln är tillverkad för att stå emot ännu tyngre användning med frontlastare. Frontlyft och hytt med lågt tak är andra exempel på utrustnings- alternativ.

A-serietraktorer med elhydrauliskt manövrerad körriktningsväxel benämns HiTech i enlighet med motsvarande traktorer från N- och T-serierna. De traditionella traktorerna i A-serien kommer även i framtiden att finnas kvar med namnen A72, A82 och A92 Classic.

HiTech          Max. kW/hk/Nm
A83               65/88/325
A93               75/101/370

 

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng