Mats Karlsson valde Valtra A93 med HiTech

"Vi fokuserar på mjölkkorna och låter en maskinstation sköta vallskörden" berättar Mats Karlsson, mjölkproducent på Karlsberga gård i Laholm.

Framgångsrik mjölkproducent

Mats Karlsson tog över föräldragården 1976 och har alltid haft mjölkproduktion.
"Det är kul och stimulerande med mjölkkorna. Ibland är vi på utställning med korna och har mottagit en hel del hederspriser och plaketter" berättar han och fortsätter: "Det är jättekul att få visa upp resultatet av vårt avelsarbete. Vi har också mottagit mjölkmedalj 2007 med kungahuset som prisutdelare."

Bland framgångarna finns också förra årets resultat då man blev bästa röda besättning i Sverige med nästan 12.000 kg ECM.

För gårdens sysslor har man en mindre gårdstraktor med lastare.
"Vi har tidigare haft mindre Valtra-modeller. Inför förra traktorbytet provade vi en traktor ur N-serien. Det var fantastiskt bekvämt att köra med den kopplingsfria fram/backen, men traktorn var för stor för oss", säger Mats Karlsson. "Vi valde då istället en Valtra A95 som vi har varit mycket nöjda med. Vi kör ju en del inomgårds och det är en kompakt liten traktor."

Enkelt beslut att byta till Valtra A93

När nu A-serien kom med kopplingsfri fram/back var det ett enkelt beslut att byta upp sig till en Valtra A93 med HiTech.
"Många har ju väntat på detta, så även jag. Förväntningarna var höga redan före leveransen och jag blev inte besviken. Den behagliga växlingen är verkligen mycket bekvämare och hängande pedaler ger bättre utrymme. Den är också lättare att gå i och ur",  konstaterar Mats Karlsson och avslutar med att nämna en intressant fabriksresa han varit med om.
"Förutom Valtra-fabriken besökte vi också Helsingfors och ett finskt lantbruk. Jag kan verkligen rekommendera andra att följa med dit!"

Läs mer om Valtra A93 HiTech här.

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng