2011-11-03

Valtras nya A-serie

Nya HiTech, kopplingsfri fram/back, är bara en av flera stora förbättringar som gör den legendariska Valtra A-serien ännu effektivare och enklare att köra.

1. Nya HiTech kopplingsfri fram/back

Valtras HiTech kopplingsfri fram/back är känd som den bästa på marknaden. Nu finns den i nya A-serien. Snabb och mjuk manövrering ökar produktiviteten och förlänger kopplingens livslängd, framför allt vid frontlastararbete.

2. Automatisk parkeringsbroms

Valtras Hitech-transmission erbjuder en säker och bekväm lösning för parkeringsbromsen. När körriktning väljs kopplas parkeringsbromsen automatiskt ur. Parkeringsbromsen aktiveras automatiskt när motorn stängs av.

3. Fart-/varvtalshållare

Fart-/varvtalshållaren gör det mycket enkelt att arbeta med den elektroniskt manövrerade motorn från AGCO Sisu Power. Med en enkel knapptryckning ställer du in motorvarvtal eller körhastighet.

4. Elhydrauliskt manövrerat kraftuttag, med två varvtal

(540/1874 varv och 1000/2080 varv eller Eco kraftuttag 540E/1530 varv)
Kraftuttaget manövreras elhydrauliskt med en vippströmställare som ger en mjuk inkoppling. Som tillval finns en yttre manövreringsknapp placerad på ena bakskärmen.

5. Valtra AutoTraction

Valtras AutoTraction automatkörningsfunktion är standard i alla HiTech-modeller. När AutoTraction är aktiverat kan du starta och stanna traktorn med gas- och bromspedaler – utan att använda kopplingspedal eller körväljare.

6. Valtra AutoControl

Valtra Autocontrol redskapslyft är standard på A HiTech. Vi har behållit det stora lyftområdet, men har förenklat användningen. Tryckknapparna på bakskärmarna gör det enkelt att koppla till redskap.

7. Ny 3-cylindrig Common Rail-motor

Tredje generationens AGCO Sisu Power 33 CTA Common Rail-motor är hjärtat i HiTech-traktorerna. Den är anpassad till Sisu Tronic EEM3 elektronisk motorstyrning som justerar bränsleinsprutningen upp till fem gånger per förbränning.

8. Nya pedaler och elektronisk kopplingsmanövrering

Nya hängande pedaler ökar förarkomforten. Den elektroniskt manövrerade körkopplingen är lätt och precis att använda. HiTech körriktningsväxel har två våta flerlamellkopplingar, en för körning framåt och en för bakåt.

9. Rymligt, plant hyttgolv

De hängande pedalerna ger gott om utrymme för ben och fötter och den plana golvytan är lätt att hålla ren. Förarstolen kan vridas runt 180o. Med den speciella skogsstolen blir det gott om plats att vrida runt stolen och arbeta i bakåtvänd riktning.

10. Högre komfort

Den nya motorn med många nya egenskaper, viskofläkten och den bekväma hytten sänker ökar komforten.

Upplev skillnaden!

Går du i traktorbytartankar? Mats Karlsson, mjölkproducent i Laholm, har redan bytt. Läs vad han tycker om nya Valtra A93 med HiTech

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng