2011-01-08

Ny serie bogserade slåtterkrossar från JF-STOLL

Den nya serien GMT bogserade slåtterkrossar kan levereras med sido- eller centrumdrag och i arbetsbredder på 3,15 och 3,5 meter.

GMT har en riktigt kraftig dragram och dragstång. SäkerhetsfunktionenTop Safe ger maskinen optimal markföljning. En nyhet är att Top Safe försetts med en justerbar dragstångsförlängning, där utlösningskraften kan justeras efter individuella behov. Justeringen påverkas inte av stubbhöjden vilket gör att de två parametrarna lättare kan ställas in oberoende av varandra. Med GMT kan därför skörd ske vid höga arbetshastigheter utan att säkerhet eller komfort påverkas.

Knivbalkar med 100 % slät undersida

En viktig nyhet är att GMT utrustats med JF-STOLL knivbalk med 100 % slät undersida som skonar mark och gröda. Den släta undersidan skapas av de kraftiga, heltäckande släpskorna som är integrerade i knivbalkens hela bredd.

Snabb omställning till bredspridning

GMT är en allsidig maskin när det gäller val av strängteknik. Med ett enkelt handtag byter du från smal sträng till bredspridning (Top Dry). Även crimperplåten och stubbhöjden kan snabbt justeras, då alla inställningsmöjligheter är samlade i maskinens vänstra sida.

Vill man använda strängsammanläggning kan ett Collector strängsammanläggningsband eftermonteras. I kombination med en frontmonterad slåtterkross ger detta en arbetsbredd på ca 6,5 m.

Speciellt för JF-STOLLs centrumdragna Flex-maskiner är den extra vinkelväxel som är placerad mellan dragstång och skärenhet. Denna säkrar att man slipper kraftiga avvinklingar av kraftöverföringsaxlarna vilket skonar maskin och drivlina.

GMT med sidodrag finns i arbetsbredd 3,15 m.
GMT Flex med centrumdrag finns i arbetsbredderna 3,15 m och 3,5 m.
Alla maskiner kan fås med tre olika crimpertyper: PE-fingrar, valsar eller stålslagor. Samtliga maskiner kan eftermonteras med strängsammanläggningsbandet Collector.

Här kan du läsa mer om GMT bogserade rotorslåtterkrossar.

Vallmaskiner
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng