2011-10-03

Lantmännen fortsätter importera och sälja JF-Stoll

Lantmännen Maskin har under flera år haft generalagenturen för JF-Stoll för den svenska marknaden. JF-Stolls produktsortiment består av vallmaskiner och fodervagnar.

JF-Stoll och bolaget J. Freudendahl A/S har en lång tradition, men har under senare tid påverkats betydligt av den finansiella lågkonjunkturen. Den 26 september övertogs verksamheten av DLG/Kongskilde. I Kongskilde-gruppen ingår varumärken som Överum och Kongskilde. Två välkända varumärken som också ingår i Lantmännen Maskins produktportfölj.
Övertagandet av JF-Stoll innebär inga förändringar i försäljningskanalerna. Kongskilde Industries A/S är mycket tydlig med att påpeka att ingångna avtal med JF-Stoll inte påverkas av ägarskiftet.

"Vi ser bara positivt på den nya ägarstrukturen. JF-Stoll har fått en stark ägare. Dessutom kompletterar produktsortimenten från de båda bolagen varandra väl och det ger bra synergieffekter på både produktutveckling, inköp och andra funktioner som i slutänden kan gynna våra kunder. Vi ser fram emot fortsatt bra affärsrelation vad gäller JF-Stolls sortiment med den nye ägaren", säger Lennart Edling, vd Lantmännen Maskin.

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng