2011-09-27

DLG/Kongskilde köper JF-Stoll

DLG köper danska JF-Stoll via Kongskilde Industries. Övertagandet sker från idag den 26/9 kl 16.00. JF-Stoll har under de senaste åren känt av den ekonomiska krisen och därför kommer nu DLG-koncernen in i bilden.

”Vi har valt att gå in och ta över JF-Stolls affärsverksamhet – och det hänger naturligtvis samman med den verksamhet vi redan har i Kongskilde. JF-Stoll befann sig i en situation där det fanns behov av en snabb lösning för att säkra driften. Köpet är en intressant möjlighet som kommer att stärka Kongskildes position på marknaden för lantbruksmaskiner” säger Asbjørn Børsting, koncernchef i DLG och VD för Kongskilde Industries.

JF-Stoll, som ägs av J. Freudendahl A/S, har under de senaste åren haft en årsomsättning på ca 300 miljoner danska kronor. Personalen, som består av 230 medarbetare, arbetar huvudsakligen på de två produktionsenheterna i Sønderborg.

”JF har i år firat 60 år och det är ett företag med starka traditioner och ett mycket starkt och innovativt varumärke inom vallmaskiner och fullfodervagnar. Produkter som passar utmärkt med Kongskildes produktprogram. De kompletterar varandra, så det är ett lyft för Kongskilde att få en komplett produktserie inom markredskap” säger Asbjørn Børsting som ser en del synergier med de nya produkterna.

”Det är naturligt att det i två verksamheter som JF och Kongskilde finns produktionsprocesser som påminner mycket om varandra och det finns möjligheter att optimera bl.a. produktionsflöde och laserutrustning. Det gäller också inköp samt områden som försäljning, marknadsföring och it” tillägger Asbjørn Børsting.

I förbindelse med köpet övertar Kongskilde också försäljningsverksamheten i Ryssland och Norge. Kongskilde har redan en väl fungerande försäljnings- och logistikorganisation i övriga delen av Nordeuropa, samt produktions- och försäljningsenheter i Polen, Sverige, USA och Danmark.

”De nya förutsättningarna ger perspektiv som klart stärker vår profil och möjligheter på marknaden för lantbruksmaskiner. Ett komplett produktprogram öppnar dörrar som hittills varit stängda. Vi förväntar oss att kunna uppnå ännu större konkurrenskraft. Samtidigt är det intressant att se hur JF har prioriterat forskning och utveckling, även under svåra tider. Kvalitet är ett nyckelord som omfattar hela produktprogrammet” poängterar Asbjørn Børsting.

”Vi ser fram emot att tillsammans med JF-Stolls duktiga personal fortsätta företagets utveckling och öka försäljningen av hela produktpaletten under kommande år” säger Asbjørn Børsting.

Fakta om JF-Stoll:

  • Årsomsättning ca 300 miljoner danska kronor.
  • 230 anställda, främst i Sønderborg.
  • Verksamheten grundades 1951.
  • JF-Stoll producerar och marknadsför fullfodervagnar och vallmaskiner som slåtterkrossar, hackar, strängläggare och vändare.
  • Företaget är marknadsledare på fullfodervagnar i Norden och har en stark position även på övriga europeiska marknader.
  • Inom vallmaskiner är JF-Stoll bland de tre främsta i Norden. På den europeiska marknaden har man stor framgång framför allt i Tyskland, England, Irland och Frankrike, men även de tidigare östeuropeiska länderna samt overseas har en stor potential.

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng