2011-12-05

6.478 sätt att bidra till välgörenhet

Under Agritechnica kunde besökarna i Valtras monter använda sin kreativitet och samtidigt bidra till hjälp åt jordbruksnäringen i Afrika.

Huvudattraktionen var den nya N113 HiTech som besökarna kunde skräddarsy efter smak med sitt tumavtryck och sin autograf. Traktorn kommer att auktioneras ut och förtjänsten skänkas till jordbruksnäringen i Afrika.

Det var mycket populärt att medverka till färgsättningen av traktorn, nästan 6.500 besökare ville sätta sitt avtryck. Hela utställningen var en mycket lyckad satsning för Valtra. Totalt besöktes Agritechnica av 415.000 personer. Flertalet passade på att titta närmare på Valtras monter som låg centralt placerad vid huvudentrén. 35 traktorer såldes under mässdagarna till tyska kunder.

Den unikt designade Valtra N113 kommer att turnera runt på internationella mässor under vintern och våren, för att sedan auktioneras bort. Förtjänsten går till att stöjda Weiveld Agriculture School i Sydafrika. Skolan erbjuder utbildning i lantbruk, teknik, hotell- och restaurangverksamhet samt IT för cirka 600 studenter. Valtra kommer att donera en A93 HiTech traktor för användning i skolundervisningen samt tekniskt undervisningsmaterial. Genom den här donationen vill Valtra bidra till specialistutbildning på lantbruksmaskiner och utveckla den praktiska utbildningen. Samarbetet är långsiktigt och omfattar kompetensutbyte mellan skolan, den lokala importören och återförsäljarna.

Valtras VD, Jari Rautjärvi, sätter sin autograf på välgörenhetstraktorn.

Många tumavtryck redan efter första dagen på Agritechnica.

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng