Bara fördelar med Valtra EcoPower

Sänk bränslekostnaderna, öka motorns livslängd och minska ljudnivån!

Med Valtras EcoPower-modeller väljer du enkelt motorinställningar som sänker bränsleförbrukningen. Motorns vridmoment ökar samtidigt som det högsta varvtalet och den genomsnittliga kolvhastigheten minskas med 20 %. Detta reducerar inte bara motorbuller och -vibrationer, det innebär också en bränslebesparing på upp till 10 %. Minskningen i varvtal och kolvhastighet minskar motorslitaget och gör att traktorn håller längre.

Sakta ner - din maskin håller längre

N114e och N154e är Valtras traditionella EcoPower-modeller där föraren väljer mellan Eco- och normalläge. I Eco-läget är motorvarvtalet reducerat med 10-20 % och maximalt vridmoment uppnås vid lägre varvtal. Eco-läget minskar bränsleförbrukningen med upp till 10 % jämfört med normalläget och minskar motorslitaget. 

Valtra T174e Valtra N114e och N154e

Valtra T174 finns också med Valtras EcoPower-funktion (T174e). När föraren trycker på Eco-knappen sänks motorvarvtalet till 1.800 varv/minut samtidigt som vridmomentet ökar. Detta minskar bränsleförbrukningen med ca 10 % samtidigt som ljudnivån sjunker och motorns livslängd förlängs.

EcoPower-modellerna är det perfekta valet för dig som utför mycket tungt dragarbete. Traktorerna med EcoPower utnyttjar ACGO Power-motorernas stabilitet och höga vridmoment vid låga varvtal maximalt. Vid transport sänker du varvtalet genom ett enkelt knapptryck.

EcoPower-funktionen sänker det nominella motorvarvtalet från 2.100 till 1.900 rpm. Maximal effekt från 1.900 till 1.750 rpm och maximalt moment från 1.500 till 1.250.

Speciell körteknik

Det är en fördel att köra på så låga varvtal som 1.000 rpm, där vridmomentet fortfarande är 25 % högre än vid det nominella varvtalet 1.800 rpm. Motorns ljudnivå är också lägre vid de lägre varvtalen och ljuden uppfattas mest som ett behagligt brummande.

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng