Upptäck möjligheterna med precisionsodling

Nyfiken på möjligheterna med precisionsodling? Då rekommenderar vi ett besök på vårt precisionsodlingscenter i Skurup, det första i sitt slag i Sverige. I Skurup har vi nu samlat kunskap, kompetens och maskiner på en och samma plats. Besök oss och lär dig om den allra senaste tekniken för just precisionsodling.

I hallen har vi fyllt upp med maskiner från Hardi, Bogballe, Rauch Kuhn och mycket mer. I det digitala hörnet kan du testa terminaler och tekniska lösningar bland annat från Dataväxt och prova på Valtra SmartTouch och Fendt Varioterminal. Du har även möjlighet att testa tekniken med din egen traktor för att se så att det fungerar.

testa dina maskiner för precisionsodling på precisionsodlingscentret i Skurup

- På precisionsodlingscentret har man möjlighet att testa precisionsodlingstekniken med sina egna maskiner, Johan Wågstam precisionsodlingsspecialist på Lantmännen Maskin.

Intryck från vår temakvällar

Temadag Sådd

Stor nyfikenhet, spännande diskussioner och intressanta erfarenhetsutbyten. Det var några av ingredienserna när vi tillsammans med Dataväxt och Väderstad samlade branschen den 17/1 för att prata precisionsodling med tema sådd. Hör några av besökarna berätta vad de tyckte.

Temadag Växtnäring

På alla hjärtans dag gjorde vi en djupdykning i precisionsodling med tema växtnäring. Tillsammans med DataVäxt och våra egna experter tittade vi bland annat på kvävestrategier, styrfiler och variabel giva. Såhär tyckte några av besökarna.


Vill du besöka oss?

Är du intresserad av att besöka vårt kompetenscenter i Skurup? Kontakta din lokala säljare eller vår anläggning i Skurup direkt. 

Följ projektet i Svalöv

Nästa temadag med precisionsodling är till hösten. Då ska skörderesultatet följas upp och ämnet är skördekartering. Men du som vill veta ännu mer om precisionsodling – håll ögonen öppna efter kommande serien ”Projekt Svalöv”. En serie där man kommer att gå ”all in” när det gäller precisionsodling i praktiken – från ord till jord.

Projektet är ett samarbete mellan Lantmännen Maskin, Lantmännen Lantbruk, Svalövsgården, DataVäxt, Väderstad och andra aktörer. Håll koll på Lantmännen Maskin & Lantmännen Lantbruks Facebooksida, Instagram och hemsida för kommande filmer och uppdateringar.

Precisionsodling på riktigt - Projekt Svalöv

Om kompetenscentret för precisionsodling

I oktober 2017 invigdes kompetenscentret för precisionsodling i Skurup som samlar kunskap, kompetens och maskiner på en och samma plats. Här kan du se filmen från invigningen.

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng